FOTO - S 13 godina imala je 101 kilogram, a danas je traženi model i misica

Uspjela je okrenuti svoj život

FOTO - S 13 godina imala je 101 kilogram, a danas je traženi model i misica

Objavljeno na dan 11.02.2019 - 13:17 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Džoan Džozef (Joanna Joseph) sa samo 13 godina imala je 101 kilogram, zbog čega su je nemilosrdno maltretirali u školi. Sad, sa 21 godinom, priznala je da bi za svaki obrok jela do pet tanjira riže, a u međuvremenu uspjela je okrenuti svoj život.

Djevojku indijskog porijekla u školi u Maleziji brutalno su sprdali, a rugali su joj se čak i učitelji. Zbog toga pala je u depresiju i jela još više. 
 
- Imala sam 60 kilograma kad mi je bilo 7 godina i bila sam najdeblje dijete. Učitelji su mi se rugali, kao i prijatelji - rekla je.

''Pala sam u depresiju zbog toga i nisam imala prijatelja s kojima bih razgovarala. Imala sam samo svoj dnevnik i muziku da ostanem normalna - dodala je.

Svoje nezdrave navike u jedenju zamijenila je voćem i povrćem.

''Maltretirali su me svaki dan, čak i vlastiti prijatelji jer sam bila pretila i vjerovatno izgledala ružno u njihovim očima. Moji vlastiti rođaci napravili su mi život užasnim. Prolazila sam kroz pakao između 12. i 16. godine, sve dok nisam stvari odlučila uzeti u svoje ruke jer sam shvatila da će, ako ne nešto ne napravim, biti isto zauvijek'', kaže.

- Morala sam puno žrtvovati u životu da bih došla gdje sam sad. Bio je to teško odrađeni posao, bez teretane i ikakvih preparata, s dobrom prehranom. I tu sam danas - govori cura koja je postala traženi model te osvojila drugo mjesto na natjecanju Miss India Worldwide ove godine, a prije dvije godine okrunjena je titulom Miss Selangor Earth.

Njena transformacija ljudima je nevjerovatna pa neki ne mogu vjerovati da je na fotografijama ista osoba.

- Ako mogu ja, recite mi razlog zašto ne biste mogli i vi? Sve je u mindsetu. Vaši ciljevi. Posvetite se njima. Dokažite svima oko sebe da ste više od onoga što oni o vama impliciraju - zaključila je.


TAGOVI



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!