(FOTO) SBB tvrdi: Zijad Turković prijeti Radončiću, ''Grudva je krenula''

BiH

(FOTO) SBB tvrdi: Zijad Turković prijeti Radončiću, ''Grudva je krenula''

Objavljeno na dan 22.01.2016 - 17:31 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Iz SBB-a su uputili saopćenje u kojem navode kako Zijad Turković, koji izdržava 40-godišnju zatvorsku kaznu u Zenici prijeti Fahrudinu Radončiću, predsjedniku SBB-a u pismu koje je potpisano pod imenom Zijad Turković.

Iz SBB-a navode kako je riječ o provocirajućem pismu koje je na adresu Radončića poslano 13. januara, gdje na poleđini pisma piše "Ožalošćeni Zijad Turković".

U pismu je bijeli papir sljedećeg sadržaja; "Arkane, bašum-sagosum. Primi moje saučešće. P.S. Grudva je krenula", saopćili su iz SBB-a.

Očigledno da najveći poslijeratni zločinac u Bosni i Hercegovini Radončiću prijeti hapšenjem i podsjeća ga na čuvenu rečenicu koju je Radončić izgovorio kao ministar sigurnosti BiH, kada je najavio borbu protiv sistemske korupcije i kriminala, navodi se u saopćenju SBB-a.

SBB traži da se provede istraga jer je Radončić i član Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i o istrazi obavijesti javnost, a ne da ovo saopćenje po običaju neko tretira kao navodni pritisak na neovisno pravosuđe, poručuju iz SBB-a.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!