FOTO -  Svečanost u Sarajevu povodom dana države Katar, Amelu Tuki uručen pozlaćeni mač

ZVANICE NA PROSLAVI

FOTO - Svečanost u Sarajevu povodom dana države Katar, Amelu Tuki uručen pozlaćeni mač

Objavljeno na dan 11.12.2019 - 07:22 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Katarska ambasada u Bosni i Hercegovini sinoć je povodom proslave Nacionalnog dana države Katar upriličila svečani prijem u Sarajevu. Domaćin prijema je bio ambasador Sultan bin Ali Al-Khater.

Ambasador Katara je u svom govoru rekao da su odnosi između njegove države i BiH snažni, prijateljski i bratski.

"Ambasada je objavljala terenske posjete svim regijama BiH radi upoznavanja aspekata života, političke situacije i ekonomskog stanja s ciljem unapređenja razvoja i rasta BiH. Katar želi povećati obim i raznolikost ekonomske saradnje s BiH kako bi se povećao obim trgovinske razmjene", kazao je bin Ali Al-Khater

On ističe da su mnoge bh. kompanije počele ulaziti na katarsko tržište, što će u velikoj mjeri doprinijeti povećanju zbližavanja dvije zemlje i podsticanju zainteresiranih ulagača da se upoznaju da obećavajućim investicijama u BiH.

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, koji je nedavno proglašen za sportistu godine u izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, večeras je od ambasadora Katara dobio priznanje za svoje sportske uspjehe. Njemu je uručena nagrada u obliku pozlaćenog mača.

Na večerašnjem prijemu bile su brojne zvanice iz političkog, kulturnog i sportskog života, te drugih sfera bh. društva.

Među zvanicama su bili predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, ministrica za izbjeglice i ljudska prava BiH Semiha Borovac, državni zastupnik Safet Softić, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, zatim proslavljeni bh. košarkaš i predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović, bivši član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević, turski ambsador u BiH Abdulah Koc i drugi.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!