FOTO - Turisti ogorčeni jer Vrata raja na Baliju ne izgledaju kao na fotografijama

POPULARNA DESTINACIJA

FOTO - Turisti ogorčeni jer Vrata raja na Baliju ne izgledaju kao na fotografijama

Objavljeno na dan 12.07.2019 - 07:09 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Bali je za mnoge jedna od najpoželjnijih destinacija, no mnogi turisti negoduju zbog lokacija koje u stvarnosti uopće ne izgledaju kao na uređenim fotografijama koje viđamo na društvenim mrežama.

Dolaskom u hinduistički hram Lempuyang u Karangasemu, poznat i kao Vrata raja mnogi turisti ostali su razočarani. Riječ je o jednoj od najpoznatijih atrakcija koje svake godine posjeti hiljade turista koji se tu obavezno fotografišu. Na društvenim mrežama uglavnom viđamo fotografije na kojima određena osoba stoji u sredini hrama, a u vodi se reflektira cijeli prizor koji daje dojam beskonačnosti.

Brojni turisti koji se upute na ovu lokaciju i do nje iz Ubuda putuju dva sata očekuju da će to vidjeti, no uglavnom ostaju razočarani jer se na tom mjestu nalazi samo livada. 

Među brojnim razočaranim posjetiocima je i Polina Marinova, urednica magazina Fortuna, koja je na Twitteru napisala kako jedna od najpopularnijih lokacija na Baliju u stvarnosti uopće ne izgleda kao na fotografijama na Instagramu. 

"Izgledalo je apsolutno zapanjujuće. Međutim, to je samo Instagram, a niko se nije sjetio napisati da to nije stvarnost", napisala je Marinova.

Lažna fotografija nastaje tako što posjetioci ispod mobitela stave ogledalo kako bi stvorili iluziju vode.

"Ipak ljudi čekaju u redovima kako bi napravili fotografiju koja nije stvarna. To je zaista razočaravajuće, naročito zbog činjenice da je hram Lempuyang jedan od najstarijih i najcjenjenijih hramova na Baliju. Instagram influenseri su sve uništili", rekla je Marinova.

Njen tvit ubrzo je postao viralan, a mnogi su napisali kako su osjetili isto razočarenje.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!