FOTO - U požaru u Bosanskoj Krupi smrtno stradala jedna osoba

NASELJE IVANJSKA

FOTO - U požaru u Bosanskoj Krupi smrtno stradala jedna osoba

Objavljeno na dan 02.02.2021 - 08:55 | Izvor: USKinfo.ba |


Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Općine Bosanska Krupa dana  01.02.2021. godine  u jutarnjim satima dojavljena su dva požara na stambenim objektima.
 
U 8:05h na području Bosanske Krupe u ulici Goraždanska bb  dojavljen je požar stambenog objekta. Na lice mjesta upućeno vozilo sa dva vatrogasca. Po dolasku na lice mjesta utvrđeno je da je zbog povezanosti dimnjaka sa drvenom oplatom u plafonu došlo do zapaljenja iste te širenja požara na površinu od 10m2. Brzom akcijom pripadnika PVJ požar je lokaliziran te spriječeno njegovo širene na susjedne objekte. Pričinjena je veća materijalna šteta povrijeđenih nije bilo.
 
U isto vrijeme od 08:13 od strane policijske uprave Bosanska Krupa dojavljen je požar na stambenom objektu u naselju Ivanjska. Na lice mjesta upućen je drugi tim PVJ Općine Bosanska Krupa  vozilo sa dva vatrogasca i jednim vozilom te je angažovano i Dobrovoljno vatrogasno društvo Otoka iz Bosanske Otoke sa jednim vozilo i tri vatrogasca. 


Po dolasku na lice mjesta zajedno sa pripadnicima MUP-a konstatovano da je požar u fazi samogašenje te nema potrebe za intervencijom vatrogasaca. Pretragom objekta ustanovljeno da je jedna prostorija (dnevni boraval) potpuno izgorjela te nije došlo do prenošenja požara na ostale prostorije. U prostoriji zahvaćenom požarom pronađeni su posmrtni ostaci odrasle osobe za koju se pretpostavlja da je korisnik objekta JG 1971. godište.
 
Po završetku akcije gašenja na objektu su od strane pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona poduzete istražne radnje u vezi utvrđivanja uzroka požara.
 
I ovom prilikom apelujemo na stanovništvo da u ovom periodu nižih temperatura i povećanog inteziteta grijanja obrate pažnju na mjere opreza u objektima tokom loženja i odlaganje materijala za loženje.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!