FOTO - UIO BiH: U Bužimu pronađeno i oduzeto zlato i srebro vrijednosti veće od 180.000 KM

Bez dokumentacije

FOTO - UIO BiH: U Bužimu pronađeno i oduzeto zlato i srebro vrijednosti veće od 180.000 KM

Objavljeno na dan 13.11.2017 - 07:02 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su na području opštine Bužim veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od 180.000 KM.

Nakon pribavljenje operativne informacije o nezakonitom prometovanju zlatnog i srebrnog nakita, tim službenika UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Banja Luka, izašao je u ranim jutarnjim satima na teren na području Bužima.

Tom prilikom zaustavljena su dva putnička motorna vozila. U prvom vozilu je zaustavljen bračni par kod kojeg je pronađena veća količina zlatnog i srebrnog nakita, dok je u drugom vozilu zasutavljeno ženska osoba sa zlatnim i srebrnim nakitom.

Za pronađenu robu nije postojala nikakva dokumentacija o porijeklu, a osobe kod kojih je roba pronađena nemaju registrovanu djelatnost prodaje zlatnog i srebrnog nakita.

Osobe koje su upravljale vozilima su Dž.O. (57) i J.E. (60). Nakon oduzimanja robe utvrđeno je da se radi o zlatu ukupne težine cca 795,10 grama i srebrnom nakitu u količini od cca 6.039,00 grama, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 180.437,00 KM.

Roba je bila namijenjena prodaji na "crnom tržištu" u BiH. Predmetna roba je privremeno oduzeta, a dalji dalji rad na predmetnom slučaju po uputama nadležnog Tužilaštva preuzeli su, uz saradnju policijskih službenika MUP-a Bihać, službenici Odsjeka za provođenje propisa - Grupa za istrage RC Banja Luka.

"Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili svaki oblik nezakonite trgovine. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni", saopćeno je.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!