FOTO + VIDEO - Bužim: Zahvaljujući donatorima slijepe i slabovidne osobe dobile pomagala!

USSOB

FOTO + VIDEO - Bužim: Zahvaljujući donatorima slijepe i slabovidne osobe dobile pomagala!

Objavljeno na dan 06.09.2021 - 11:10 | Izvor: USKinfo.ba |


Zahvaljući mnogobrojnim donatorima u Bužimu je održana svečana dodjela pomagala za slijepe i slabovidne osobe. Ukupno je potrošeno oko 23.000 KM od čega su kupljeni smart mobiteli prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama, aparati za mjerenje razine šećera u krvi, čitači knjiga i toplomjeri, a posebnu pažnju privukli su dva govorna pikada. 

"Cilj akcije je bio slijepe izvući iz kuće, da se družimo i idemo po takmičenjima, a ono što je najatraktivnije jeste pikado. Zahvaljujući dobrim ljudima mi u Bužimu smo dobili dva pikada. Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji su pomogli u ovoj akciji, a posebno hvala našem čovjeku Enesu Mujdžiću koji je u Americi pokrenuo akciju i skupio oko 17.000 KM. Cilj nam je da na ovom ne stanemo, jer želimo da slijepi budu što samostalniji", istakao je Nijaz Veladžić - Veljun, predsjednik USSOB. 

 Kako je proteklo druženje i prezentacija govornog pikada pogledajte u videu u nastavku. 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!