FOTO+VIDEO - Cijeli studio se tresao: Kamere snimile razorni potres u Turskoj tokom TV programa uživo

STRAVIČAN PRIZOR

FOTO+VIDEO - Cijeli studio se tresao: Kamere snimile razorni potres u Turskoj tokom TV programa uživo

Objavljeno na dan 25.01.2020 - 11:02 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Televizijski program Edessa TV-a nakratko je prekinut u trenutku kada je istočnu Tursku pogodio razorni zemljotres magnitude 6,7 stepeni po Richteru.

U programu uživo, koji je u tom trenutku bio emitovan, gosti u studiju ubrzo su shvatili da tlo podrhtava, stolice i stolovi su im se ljuljali, dok su se u pozadini čuli škripa i lupanje.

Foto: EPA-EFE

Program je ubrzo prekinut reklamnim blokom.

Foto: EPA-EFE

Prema posljednjim zvaničnim informacijama, najmanje 20 ljudi smrtno je stradalo, a više je od 750 povrijeđenih u ovom stravičnom potresu. 

Spasioci na terenu pokušavaju doći do zatrpanih osoba pod ruševinama građevina u provinciji Elazig.

Foto: EPA-EFE

Zemljotres koji se desio sinoć u 20:55 sati po lokalnom vremenu potresao je i obližnja područja Sirije i Gruzije, a ministar zdravstva Turske Fahrettin Koca poručio je da je najmanje 30 stanovnika pod ruševinama, što znači da bi broj mrtvih mogao biti i veći.

Foto: EPA-EFE

Od jačine podrhtavanja srušilo se najmanje 30 zgrada, a nakon najjačeg potresa uslijedilo je 118 slabijih, od 5,4 do 2,7 stepeni.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!