FOTO+VIDEO - Djeca ukrala dva Lamborghinija i slupala ih poslije jurnjave s policijom

SKUP NESTAŠLUK

FOTO+VIDEO - Djeca ukrala dva Lamborghinija i slupala ih poslije jurnjave s policijom

Objavljeno na dan 20.02.2020 - 06:19 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Brzi i luksuzni automobili su dječja opsesija, ali malo ko se tokom odrastanja usudi provaliti u salon kako bi uživao u skupoj igrački.

Policija okruga Wayland u SAD-u objavila je da se jučer u 3.05 sati poslije ponoći oglasio alarm autosalona u Bostonu. 

Policajci su se brzo uputili prema prodajnom objektu. Na putu su naišli na dva Lamborghini Urusa i Chevrolet Cruzea. 

Riječ je o uobičajenom prizoru koji se može vidjeti na mnogim raskršćima, ali je policajac upalio rotacijska svjetla želeći provjeriti vozila i vozače.

Vozač Chevroleta je poštovao signalizaciju, a dva Lamborghinija su se dala u bijeg. Policajac je odmah obavijestio svoje kolege da obrate pažnju na crni i bijeli Urus.


Tokom provjere Chevroleta utvrđeno je da njime upravljaju maloljetnici koji nemaju vozačku dozvolu i ovlaštenje za upravljanje tuđim motornim vozilom. Odmah su privedeni u policijsku stanicu, javlja Carscoops.

Drugi policajac je otišao do prodajnog salona i otkrio da je prednje staklo razbijeno. Pozvali su kolege na mjesto događaja, a policajci koji su pokušali zaustaviti dva Lamborghinija vjerovali su da je riječ o krađi.

Pet sati kasnije, policija u obližnjem Maldenu javila je svojim kolegama iz Waylanda da su tražena vozila učestvovala u nesreći. Policija je uspjela privesti jednog vozača, a drugi je pobjegao.

"Incident je i dalje pod istragom, a policajci koji su učestvovali u rasvjetljavanju krađe i hapšenju učesnika u saobraćajnoj nesreće dobili su pohvalu nadređenih", stoji u priopćenju lokalne policije.

Teško je procijeniti štetu na Lamborghinijevim modelima. Fotografije i snimke ukazuju da je jedan oštetio zadnji dio vozila Kia Soul, da bi se potom u njega zabio drugi Urus. Oba automobila moraju na popravak.


Zaposlenici bostonskog predstavništva Lamborghinija nisu pretjerano marili zbog nedavnog događaja, a o tome najbolje govori njihova objava na Facebooku.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!