Marketing USKinfo.ba
FOTO+VIDEO - Dječak heroj: Svaki dan pješači pet kilometara, u školu dolazi zaleđene kose

Kina

FOTO+VIDEO - Dječak heroj: Svaki dan pješači pet kilometara, u školu dolazi zaleđene kose

Objavljeno na dan 12.01.2018 - 08:45 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Fotografija malenog Wanga Fumana (8) širi se internetom, jer je u školu došao sa smrznutom kosom i trepavicama, a koju je na društvene mreže objavila njegova nastavnica.

Fuman svaki dan pješice pređe oko pet kilometara do škole, a to jutro temperatura od minus devet stepeni celzijusa i tanka jakna koju je nosio od njega su napravile "snješka bijelića", prenosi Daily Mail.

Učiteljica ga je fotografirala, a u pozadini se vide njegovi drugari iz razreda koji "pucaju od smijeha".

Riječ je osmogodišnjaku koji do škole svaki dan pješači oko sat vremena do škole. Nije ipak on usamljen u toj "šetnji" do škole". Mnoga djeca, naime, moraju sama i pješice da idu u školu i tokom dana da se brinu sama o sebi, jer im roditelji rade u industrijskim pogodnima u udaljenim gradovima. Za njih su čak koristiti naziv "zaboravljena djeca Kine".

Ovaj dječak živi sa sestrom i bakom, a nikad nije video grad.

Nakon što je fotografija podijeljena na internetu, proširila se po svijetu, a hiljade ljudi u komentarima na nju iskazuju žaljenje zbog toga što su ta djeca uopće dovedena u takvo stanje.

"Hladno je kad idem u školu, ali nije mi teško. Jedina želja mi je da jednog dana vidim Peking. Zanima me kako djeca tamo uče", zaključio je skromni dječak.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!