FOTO+VIDEO - Dodikov paralelni svijet: Pola Titove ulice u Sarajevu se zove po Aliji, a trotoari su zeleni

O čemu on to?

FOTO+VIDEO - Dodikov paralelni svijet: Pola Titove ulice u Sarajevu se zove po Aliji, a trotoari su zeleni

Objavljeno na dan 16.11.2021 - 08:22 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Fena


Taman kada pomislimo da spinovima i dezavuisanju javnosti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nema premca, on se potrudi da nam dokaže da uvijek može otići "dalje" u izljevima mržnje prema Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Nakon mnogobrojnih izjava iz prošlosti u kojim je glavni grad BiH po broju džamija uspoređivao s Teheranom, govorio da "hodža arlauče" i još mnogo toga, u sinoćnjem gostovanju na RTS-u otišao je još jedan korak dalje.

Dodik je tako ponovo u javnost plasirao u neistinite informacije o Sarajevu, rekavši da polovina glavne ulice u gradu, ulice Maršala Tita, nosi ime po prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću.

"A trotoari su ofarbani u zeleno", dodao je Dodik na sve to.

Ova izjava je još jedna u nizu Dodikovih laži kojima pokušava izmanipulisati javnost. Naime, svakome ko je barem jednom boravio u Sarajevu poznato je da nijedna ulica u Sarajevu ne nosi ime Alije Izetbegovića. Također, trotoari nisu zelene boje.

Ulica Maršala Tita u Sarajevu

Malo je vjerovatno da Dodik nije upoznat o ovoj činjenici, tako da je teško shvatiti razloge zbog kojih ovaj spin uporno godinama gura u javni prostor.

Videozapis ove izjave već je viralan na društvenim mrežama.

Istinomjer je prošle godine analizirao izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je u jednom mjesecu čak tri puta javno problematizirao "ulicu koja nosi ime po Aliji Izetbegoviću".

Uvidom u registar naziva ulica u Kantonu Sarajevo, objavljen na zvaničnoj stranici Zavoda za informatiku i statistiku Kantona Sarajevo, došlo se do informacije da ulica takvog imena ne postoji u Sarajevu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!