Marketing USKinfo.ba
FOTO-VIDEO: Evo šta se sve danas dešavalo ispred kampa koji je zatvoren - Policija večeras dežura ispred Bire i na Lipi

Migrantska kriza

FOTO-VIDEO: Evo šta se sve danas dešavalo ispred kampa koji je zatvoren - Policija večeras dežura ispred Bire i na Lipi

Objavljeno na dan 30.09.2020 - 20:46 | Izvor: USKinfo.ba |


Oko 19 sati, okončano je zatvaranje privremenog prihvatnog centra za migrante Bira.

Ovaj kamp otvoren je u oktobru 2018. godine. Njegovo zatvaranje od početka traže građani Bihaća, ali i Operativna grupa za upravljanje migrantskom krizom. Takvi zahtjevi predstavljeni su još u aprilu mjesecu proišle godine i pretvoreni su u formu zaključaka na sastanku održanom u Briselu.

Samo zatvaranje je teklo u dvije faze. Prvo su izmješteni maloljetni migranti, odnosno njih 81 koji su prebačeni u kamp Borići.

Taj dio pratile su i brojne novinarske ekipe. Zbog zaštite maloljetnika, autobusi i kombiji su ušli u krug kampa Bira, gdje novinari nemaju pristup.

Nakon toga su prebačeni i preostali migranti u kamp Lipa. Pedesetak njih otišlo je u pravcu Sarajeva. Ovaj dio novinarske ekipe nisu mogli pratiti. Iz sigurnosnih razloga, policija je proširila obruč i blokirala i prednji dio ispred samog kampa.

Kako su nam rekli, oni večeras ostaju ispred kampa BIRA kako bi spriječili eventualne pokušaje ulaska u kamp. Na Lipi ostaju iz sigurnosnih razloga, odnosno kako bi spriječile bilo kakve potencijalne incidente zbog novonastale situacije. 

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!