FOTO+VIDEO - Kipar: Otmičar nosi prsluk sa eksplozivom, u avionu ostala posada i četiri stranca

EgyptAir

FOTO+VIDEO - Kipar: Otmičar nosi prsluk sa eksplozivom, u avionu ostala posada i četiri stranca

Objavljeno na dan 29.03.2016 - 10:23 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon što je rano jutros avion EgyptAira sa 81 putnika na putu iz Aleksandrije za Kairo pod prijetnjom najmanje jednog otmičara sletio na Kipar, otmičar sa eksplozivom oslobodio je skoro sve putnike.

Kako je potvrđeno iz kompanije EgyptAir, otmičar čiji je identitet zasad nepoznat je nakon pregovora sa policijom odlučio osloboditi skoro sve putnike osim četiri stranca i članove posade uključujući i pilote.

Otmičar na sebi nosi prsluk sa eksplozivom kojeg je prijetio aktivirati ukoliko pilot ne skrene sa originalne rute između Aleksandrije i Kaira. Avion Airbus A320 je prilikom slijetanja imao 80 puntika i članova posade.

Otmičar je odmah nakon slijetanja zatražio postavljanje stepenica za izlazak iz aviona, a ubrzo su pušteni žene i djeca. Također, otmičar je zahtijevao da letjelici ne prilaze ni jedinice policije niti vojska.

Prema nepotvrđenim informacijama, otmičar je iz aviona poslao najmanje četiri stranice teskta na arapskom pismu koji će biti dostavljen nepoznatoj osobi. Također, prema nepotvrđenim informacijama najmanje jedan otmičar je Egipćanin Ibrahim Samaha. On je prema pojedinim navodima zatražio politički azil u Kipru.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!