FOTO+VIDEO - Mladić koji je ''kaznio'' senatora Anninga donira novac porodicama žrtava napada u Christchurchu

RAZBIO MU JAJE O GLAVU

FOTO+VIDEO - Mladić koji je ''kaznio'' senatora Anninga donira novac porodicama žrtava napada u Christchurchu

Objavljeno na dan 18.03.2019 - 12:15 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Sedamnaestogodišnji mladić Will Connolly, koji je privukao pažnju razbijanjem jajeta o glavu senatora Frasera Anninga zbog njegovih neumjesnih komentara o krivcima za teroristički napad u Christchurchu na Novom Zelandu, donirat će novac porodicama žrtava.

Connolly je postao pravi heroj u javnosti, a već se mogu pronaći njegovi murali na zidovima. On je u subotu u Melbourneu prišao Anningu i razbio mu jaje o glavu, a senator ga je potom nekoliko puta udario.

I dok ga cijeli svijet slavi kao heroja, Connolly je duboko potresen. Njegovi profili na društvenim mrežama su neaktivni.

Mladić je uhapšen na mjestu incidenta, a potom je pušten kući nakon ljekarskog pregleda. S Anningom se suočio dan nakon što je senator za teroristički napad okrivio muslimansku imigraciju. U terorističkom napadu u petak je ubijeno 50 osoba, a desetine je ranjeno.

Connolly ima sve veću podršku javnosti, a pokrenuta je i akcija na servisu GoFundMe čiji je cilj prikupiti sredstva za plaćanje sudskih troškova te za "kupovinu jaja".

"Naš heroj EggBoi se suočio s Fraserom Anningom, senatorom iz Queenslanda kojeg prezire cijeli svijet zbog komentara o terorističkom napadu na Novom Zelandu", navodi se na stranici.

Akcija je brzo premnašila cilj o prikupljanju 2.000 dolara, a u trenutku pisanja teksta prikupljeno je više od 47.000 dolara. Na stranici je objavljeno da će Connolly većinu novca donirati porodicama žrtava napada u Christchurchu.

Anning je odbio da se izvini za fizički napad na mladića.

"Kad vas neko udari po glavi, reagujete i branite se. Tako Australci rade godinama. Srećom, radili su to u rovovima, inače bismo sada svi govorili njemački", izjavio je Anning te dodao da je Connolly "davno trebao dobiti šamar od majke".

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!