FOTO+VIDEO - Neobični Kenan Tahirović osvaja regiju: Snima reklame i spotove zahvaljujući Instagramu

Bosanski Bali-beg

FOTO+VIDEO - Neobični Kenan Tahirović osvaja regiju: Snima reklame i spotove zahvaljujući Instagramu

Objavljeno na dan 26.11.2017 - 20:42 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Tridesetjednogodišnji Kenan Tahirović postao je novo lice modne scene u BiH i regiji. Svoju iznenadnu popularnost, kako kaže, stekao je zahvaljujući Instagramu na kojem je objavljivao svoje fotografije koje je snimao njegov brat.

Za nepunih godinu dana od prve objave na Instagramu Kenan počinje dobijati pozive da radi reklame, glumi u videospotovima i promovira međunarodne brendove.

"Na početku su to bile manje reklame za satove, parfeme, maske za telefone itd. Jednom sam se vraćao iz Beograda i dobio sam poruku na Instagramu gdje me pitaju da li želim biti u spotu i da se javim brzo kako bismo pregovarali. Tada nisam znao ko je Haris Dubica i kada sam ukucao njegovo ime vidio sam da je najbolji u režiji videospotova i reklama u Švicarskoj. Sutradan smo se našli u Sarajevu i rekao mi je da me je Slađana Mandić lično izabrala, iako su već našli glumca iz Zagreba, ona je željela mene. Našla me je putem Instagrama", rekao je Tahirović u razgovoru za Klix.ba.

Sasvim (ne)običan lik

Spot je sniman u Krajini, a Kenan se odlično snašao. Ostavio je dobar dojam i za tri dana već je dobio poziv da glumi u još jednom spotu za američkog kantautora Ashera Monroea za pjesmu "Sail On". Haris Dubica, koji je režirao spot, javno je pohvalio Tahirovića. Sada su postali dobri prijatelji, a Kenan mu pomaže na snimanjima.

"Nikada nisam razmišljao da se bavim ovim, jer ja sebe ne vidim kao nekog 'special guya', ja sam sasvim običan lik. Međutim, Instagram je doveo do ovoga. Brat me je najviše 'gurao', govorio mi koje fotografije da objavljujem, fotografisao me, savjetovao i da nije bilo njega ništa od ovoga ne bi ni bilo. To je moj stariji braco, mnogo smo bliski", kazao je.

Njegov zaštitni znak su brkovi za koje ga mnogi pitaju kako ih njeguje da bi bili upravo takvog oblika.

"Uvijek sam htio znati kako je imati brkove, jer sam sve probao, dugu kosu, veliku bradu i slično, htio sam probati i to, ali se tadašnja djevojka protivila. Kada smo prekinuli odmah sam pustio brkove i svidjelo mi se. Brkovi ostaju", rekao je.

Kvalitetna ishrana i san

Za njegov izgled zaduženi su dobri geni, a lice njeguje kokosovim uljem. Također, ide u teretanu i solarij, a sada zbog posla pazi i na ishranu.

"U teretanu krenem pred zimu i pred ljeto, jer treniram dva mjeseca i onda ne moram pet. Ne idem da bildam, već da održavam formu. Sada pazim šta jedem i da dovoljno spavam. Uvijek sam vodio računa o sebi. Karakter sam i kada nešto odlučim tako bude. Ne volim zadimljene prostorije i slabo izlazim navečer, više preko dana pijem kafu. Večer provodim u kući s bratom ili društvom", kazao nam je Kenan.

Saradnja s velikim zvijezdama

U posljednje vrijeme snimao je reklamu u Barceloni s jednom nogometnom zvijezdom, koja će biti prikazana na Svjetskom prvenstvu. Također, radio je i spot za jednu od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije, a on bi trebao biti objavljen uskoro. Detalje o oba posla nije smio iznositi zbog ugovora o tajnosti. Iako često putuje i kreće se u krugu popularnih osoba, to ga nije promijenilo.

"Za ova četiri mjeseca sam upoznao mnogo pjevača, modela, producenata itd. Kada smo nedavno sjedili kod Ademira Kenovića došao je neki čikica, upoznali smo se i kroz priču sam shvatio da je riječ o producentu filmova o Supermanu. Ostao sam bez riječi. Ali ne mijenjam se. Ja ću uvijek biti skroman i ne znam koliko da budem uspješan i šta da se dogodi, ja ću uvijek biti isti, imati isto društvo, izlaziti na ista mjesta i raditi iste stvari", naglasio je.

Bosanski Bali-beg

Zbog specifičnog izgleda, u Španiji su mislili da je "njihov", u Evropi ga mijenjaju s Talijanima, dok u Sarajevu misle da je iz Turske. Najzanimljivije je bilo u Beogradu kada su neke djevojke mislile da je Kenan ustvari Bali-beg (Burak Ozçivit) i fotografisale su ga krišom.

Nažalost, svoju blisku budućnost ne vidi u BiH, jer smatra da trenutno tu nema potencijala.

"Ovaj posao je slabo plaćen ovdje, a kada je riječ o Balkanu, onda je Beograd najbolje područje za ovo što radim. U kontaktu sam s mnogim agencijama u Švedskoj, Švicarskoj, Austriji... Vidjet ćemo šta će biti, ali bitno mi je da radim jer ja volim biti ispred kamere, fotografisati se, biti na setu i posmatrati sve to. Ipak, ovo je hobi", rekao je.

U planu ima i pokretanje privatnog biznisa s bratom, čemu bi se posvetio, a na tome rade već nekoliko godina. Vjeruje da će u BiH doći do promjene s novim generacijama i povratkom dijaspore koja će donijeti nove stvari, urbanost i znanje, što je našoj zemlji potrebno da se pomjeri s mrtve tačke.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!