FOTO+VIDEO - Počeli radovi na izgradnji nove kuće Ćamilu Huskiću iz Todorova

USK

FOTO+VIDEO - Počeli radovi na izgradnji nove kuće Ćamilu Huskiću iz Todorova

Objavljeno na dan 30.12.2019 - 10:28 | Izvor: USKinfo.ba | radiovkladusa.ba


Petočlana porodica Huskić iz Golubovića koja živi u staroj trošnoj kući u narednom periodu bi trebala da useli u svoj novi dom koji je plod humanosti dobrih ljudi. 

Naime, nakon objavljivanja priče TV Hayat o veoma teškom životu porodice Ćamila Huskića brojni građani Velike Kladuše sa adresom u inostranstvu angažirali su se na prikupljanju sredstva za pomoć ovoj porodici a u prvom redu u izgradnji potpuno nove kuće. 

Ova porodica živi u kući u kojoj se Ćamil rodio i odrastao i koja je dotrajala u svakom pogledu, a u prizemlju kuće nalazi se i štala.

Radovi na novom domu Huskićevih počeli su danas i odvijat će se u narednom periodu koliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali. 

Početne radove finansira naš sugrađanin koji je želio ostati anoniman. Nova kuća po projektu je prizemnica sa 130 kvadrata. Imat će tri sobe, te kuhinju i kupatilo. Nalazit će se u blizini kuće u kojoj trenutno boravi ova porodica. 

Početku radova prisustvovali su i inicijatori ove akcije Ismet Iso Redžić iz Amerike, te Haro Hašić i Šemso Šabić iz Austrije. Oni su pokrenuli humanitarnu akciju kako bi prikupili novac za gradnju kuće, što je ovoj porodici vratilo nadu u bolje sutra, a izgradnjom novog doma ispuniće se i neke od njihovih višegodišnjih želja.

Ćamil i njegova supruga Nisfeta nigdje ne rade, a da bi zadovoljili najminimalnije potrebe za život bave se poljoprivredom i stočarstvom. 

Velika želja im je da njihovih troje djece, dvoje srednjoškolaca i jedan osnovac uspješno završe školu i pronađu zaposlenje. Vidno uzbuđeni Ćamil ne krije zahvalnost prema ljudima koji su mu pritekli u pomoć, naglasivši da im se život za kratko vrijeme promijenio.

„Brojni naši poznanici su se solidarisali s ovom siromašnom porodicom, vrlo brzo smo skupili inicijalna sredstva za početak radova, ali akcija i dalje traje“, kazali su nam Ismet Iso Redžić i Haro Hašić.

„Ovo je veoma važan događaj za porodicu Huskić i sa nestrpljenjem očekujemo završetak radova na izgradnji njihovog novog doma“, istaknuli su organizatori  i pozvali sve građane da se uključe u ovu akciju jer nedostaje još sredstava kako bi kuća u potunosti bila završena i spremna za useljenje. 

Svi donatori se mogu javiti putem Facebook-a organizatorima ili lično porodici Huskić.

Zahvaljujući našim humanistima iz dijaspore i brojnim donatorima ova porodica bi shodno tome u narednim mjesecima trebala imati novi i topli dom i pristojne uslove za život.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!