FOTO+VIDEO - Pogledajte izložbu i defile TAS-ovih automobila kroz Vogošću

PUTOVANJE KROZ VRIJEME

FOTO+VIDEO - Pogledajte izložbu i defile TAS-ovih automobila kroz Vogošću

Objavljeno na dan 22.06.2019 - 19:31 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U okviru manifestacije Vogošćanski dani, koja se svake godine održava u ovoj sarajevskoj općini, danas je upriličena izložba Volkswagen vozila koja su proizvedena u pogonima nekadašnjeg TAS-a.

Na platou ispred kino sale JU "Kulturno sportski centar" u Vogošći posjetioci su danas mogli pogledati i ući u neka od vozila koja su se proizvodila u TAS-u, među kojima se ističe legendarna Buba, Golf 1 i Golf 2.

Također, svi prisutni mogli su porazgovarati i s vlasnicima o njihovim ljubimcima na četiri točka, a pojedini su izložili i neke rijetke dijelove za automobile koji su se sklapali u jednoj od najvećih evropskih podružnica Volkswagena, a koja je smještena i danas u Vogošći. 

Prisutnima su se obratili Malik Šišić iz kompanije Volkswagen Sarajevo, Mirsad Jašarspahić iz Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH te Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća.

Ovom prilikom su obavješteni da je pokrenuta incijativa s ciljem otvaranja Tehničkog muzeja u krugu ove fabrike gdje bi bila izložena vozila koja su ovdje proizvedena, kao i automobili koji su montirani od 1998. do 2008. godine.

Izložba ispred KSC-a otvorena je u 13 sati, a pola sata prije upriličen je i defile ovih vozila na vogošćanskim ulicama uz policijsku pratnju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!