FOTO + VIDEO | Pogledajte kako je izgledalo uklanjanje migrantskog šatorskog naselja uz korito rijeke Kladušnice

Novinari portala USKinfo.ba su cijeli dan proveli na terenu

FOTO + VIDEO | Pogledajte kako je izgledalo uklanjanje migrantskog šatorskog naselja uz korito rijeke Kladušnice

Objavljeno na dan 04.08.2020 - 14:59 | Izvor: USKinfo.ba |


U saradnji sa policijskim službenicima MUP-a USK-a, uposlenici JKUP "Komunalije" d.o.o. iz Velike Kladuše danas su u u naselju Polje, u neposrednoj blizini migrantskog centra "Miral" izvršili uklanjanje migrantskog šatorskog naselja kojeg su migranti samoinicijativno podigli uz korito rijeke Kladušnice.

Kako su nam rekli mještani naselja Polje, od samog početka migrantske krize i otvaranja migrantskog centra "Miral", imaju velikih problema sa migrantima, a posebno sada kada migranti samo dolaze i sami prave svoja šatorska naselja, borave po obližnjim livadama i napuštenim kućama.

Ekipa portala USKinfo.ba se danas i sama uvjerila i nesvakidašnju situaciju u Velikoj Kladuši.

Naime, nakon velikih pritisaka javnosti, improvizirano šatorsko naselje je uklonjeno, ali migranti nemaju kuda otići pa kod lokalnog stanovništva postoji bojazan da će ponovo uraditi isto jer nemaju drugu opciju. Ispred migranstkog centra "Miral" je u jednom trenutku boravilo oko 500 migranata, ali zbog popunjenosti kapaciteta, nisu mogli ući u Kamp.

"Ja sam došao iz Srbije, a cilj mi je ići u Italiju. Problem je što ne možemo preći granicu između Hrvatske i BiH pa smo prinuđeni ovdje ostati. Sad nam je još veći problem što nemamo ni mjesto u kojem bi prespavali, a ujedno smo i gladni i žedni", kazao je jedan od migranata iz Bangladeša za USKinfo.ba. Pitali smo ga šta planiraju za dalje nakon uklanjanja njihovog šatorskog naselja kojeg su napravili, kazao je kako im je za sada cilj ući u kamp "Miral", ali ako ne uspiju biće prinuđeni ponovo podignuti svoje šatore na obližnjim livadama.

POVEZANA VIJEST

VIDEO - ALE ŠILJDEDIĆ ZA USKINFO.BA: SITUACIJA JE VRLO SLOŽENA I U SVAKODNEVNOM JE POGORŠANJU!

Novinari portala USKinfo.ba su cijeli dan proveli na terenu. U video prilogu pogledajte sve detalje današnjeg dana.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!