Marketing USKinfo.ba
FOTO-VIDEO: Policija čuva ulaze u Bihać - Evo kakva je situacija trenutno ispred kampa Lipa

Migrantska kriza

FOTO-VIDEO: Policija čuva ulaze u Bihać - Evo kakva je situacija trenutno ispred kampa Lipa

Objavljeno na dan 01.10.2020 - 14:24 | Izvor: USKinfo.ba |


Nakon dvije godine, jučer je zatvoren kamp Bira u Bihaću.

Iz njega su izmješteni migranti na nekoliko lokacija. Maloljetnici su privremeno prebačeni u kamp Borići u Bihaću, jedna grupa je otišla u Sarajevo, druga u ilegalni pokušaj prelaska državne granice, dok su svi preostali prebačeni u kamp Lipa.

Odmah sinoć desio se sukob dvije grupe migranata. U fizičkom sukobu Pakistanaca i Afganistanaca, smrtno su stradala dva migranta, a osamnaest ih je povrijeđeno.

Sinoć se oglasio i IOM, odnosno Peter Van der Auweraert šef misije u Bosni i Hercegovini, koji je rekao da u Lipi nema mjesta i da su sinoć primili samo one povrijeđene migrante.

Ekipa USKinfo.ba upravo se vratila iz Lipe. Situacija je trenutno mirna, ispred kampa se nalazi između 50 i 100 migranata. Policijske patrole stoje na ulazima u Bihać, pa smo tako naišli na dva vozila između naselja Ripač i kampa Lipa. Upravo na ovoj ruti, pri povratku iz Lipe, nismo sreli nijednog migranta, što je prije bio nemoguć slučaj.

Posjetili smo i objekat Krajinametala, gdje smo zatekli desetak migranata u dvorištu. U razgovoru sa njima otkrili su da ih se tu trenutno nalazi između 70 i 100. Ostali su, kako kažu, otišli u "Game".

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!