FOTO-VIDEO: Preko deset televizijskih ekipa stiglo u Bihać: Čeka se blokada, okupili se i građani okolnih MZ!

Migrantska kriza

FOTO-VIDEO: Preko deset televizijskih ekipa stiglo u Bihać: Čeka se blokada, okupili se i građani okolnih MZ!

Objavljeno na dan 15.11.2019 - 12:26 | Izvor: USKinfo.ba |


Prihvatnim centrima za migrante BIRA u Bihaću i Miral u Velikoj Kladuši, danas ističu ugovori o zakupu prostora, koje su njihovi vlasnici potpisali sa Međunarodnom organizacijom za migracije IOM-om. 

Vlasti Unsko-sanskog kantona zabranile su produženje ugovora, a zaključkom Operativne grupe za rješavanje migrantske krize u USK sa sjednice održane prije dva dana, danas je planirana blokada ova dva centra. 

Ministar unutrašnjih poslova USK-a, Nermin Kljajić, u izjavi za USKinfo.ba prije dva dana je najavio potpuno blokadu kretanja migranata u ova dva centra.

Ipak, prema stanju na terenu i izvještajima koje nam šalju naše ekipe ispred Bire i Mirala, situacija je mirna i nema nikakvih nesvakidašnjih dešavanja, što možete vidjeti i na fotografijama. 

Pojačano je prisustvo novinara, odnosno u Bihać je danas došlo preko deset televizijskih ekipa koje se nalaze ispred centra BIRA. Okupljaju se i mještani, kao i građani okolnih mjesnih zajednica koji najavljuju mirnu protestnu šetnju u 16 sati. 

Nastavljamo pratiti situaciju, a više informacija bi trebali imati nakon narednih izvještaja reportera USKinfo.ba sa terena. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!