FOTO+VIDEO - Priča o bračnom paru iz Turske kao vječna inspiracija: Nikada vas nećemo zaboraviti

FENERBAHČE ODAO POČAST

FOTO+VIDEO - Priča o bračnom paru iz Turske kao vječna inspiracija: Nikada vas nećemo zaboraviti

Objavljeno na dan 17.12.2020 - 07:52 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nogometni klub Fenerbahče iz Turske odao je počast nedavno preminulim, a planetarno poznatim navijačima ovog kluba Mumtazu Amci i Ihsani Teyze postavivši njihove kartonske ikone na mjesto gdje su godinama zajedno sjedili i pružali podršku klubu.

Mediji u Turskoj pišu da je ovaj par rijetko propuštao utakmice na stadionu Sukru Saracoglu te da su gotovo uvijek zajedno bili podrška Fenerbahčeu, a to je trajalo sve do prije sedam godina kada je Mumtaz nažalost preminuo.

Ipak, njegova supruga Ihsan nastavila je dolaziti na stadion u svakoj mogućoj prilici te su svjetski mediji već tada pisali o njihovoj velikoj međusobnoj, ali i zajedničkoj ljubavi prema nogometu, a ova fantastična priča o sportu i životu nažalost je završila prije nekoliko dana kada je Ihsan preminula. Da se ne zaboravi, a i svijet upozna divnu sportsku priču, na kraju se pobrinuo ovaj turski klub.


Budući da Fenerbahče svoje mečeve igra bez prisustva publike zbog rapidnog širenja koronavirusa u Turskoj, odlučio je odati počast vjernim fanovima te su tako njihove slike izrađene od kartona smjestili na dio tribine s kojeg su gotovo uvijek pružali podršku voljenom klubu.

Nakon što su odali počast, iz ovog kluba su na Twitteru poručili da nikada neće zaboraviti jedan od najpoznatijih navijačih parova na svijetu.

"U našim ste srcima, nikada vas nećemo zaboraviti", napisali su iz PR službe Fenerbahčea.


Način na koji je Fenerbahče odao počast svojim navijačima je nešto što se u ranijem periodu moglo vidjeti širom svijeta, a posebno u državama gdje je publici zabranjen dolazak na stadion. Ipak, priča koja stoji iza pomenutih likova svakako je nešto što će se i u budućnosti prepričavati i predstavljati primjer jedne simbolike i porodične ljubavi prema jednom klubu.

 

Foto:Twitter
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!