FOTO+VIDEO - Stravična nesreća na autoputu: Kamion usmrtio četvoro policajaca

AUSTRALIJA

FOTO+VIDEO - Stravična nesreća na autoputu: Kamion usmrtio četvoro policajaca

Objavljeno na dan 23.04.2020 - 11:43 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


U stravičnom sudaru na autoputu u Melburnu kamion je usmrtio četiri policajaca koji su zaustavili vozača automobila zbog prebrze vožnje i testirali ga na droge.

– Policija je u srijedu naveče na istočnom autoputu zaustavila 41-godišnjeg vozača “poršea” zbog prebrze vožnje, a on je napravio grozne fotografije sudara koji je uslijedilo. Potom je vozač pješice pobjegao sa mjesta nesreće i slike objavio na društvenim mrežama, rekao je Graham Ashton, komesar policije u Victoriji i dodao da je tragedija najveći gubitak policijskih života u istoriji ove države.

Vozač kamiona s hladnjačom je u četvrtak bio pod policijskom zaštitom u bolnici.


– Pretrpio je povrede i nakon sudara izgubio svijest. Još uvijek nije jasno da li je sudar bio nesrećan slučaj ili namjeran – naglasio je Ashton.

Dodao je da je vozač “porschea”, koji ima kriminalni dosije, bio je u policijskom pritvoru policije i da su ga ispitali inspektori. Testiran je i na drogu.

Vozač “porschea”

– Njega su policajci izveli iz automobila više od 50 minuta prije sudara zbog vožnje brzinom 40 kilometara na sat preko ograničenja, kaže Ashton.

U trenutku sudara policijski službenici bili su u zaustavnoj traci autoputa. Kamion je udario u zadnji dio policijskog automobila i izbacio ga iz trake, a zatim je uletio u “porše”, koji mu je podledio ispod kabinu. Svi policijski službenici, tri muškarca i žena, preminuli su na licu mjesta.

Objavljen je i video na kojem se vidi kako pomenuti “porsche” autoputem juri velikom brzinom

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!