FOTO+VIDEO - Težak život u starosti: Pomozimo bračnom paru Hepić koji živi bez ikakvih primanja

USK

FOTO+VIDEO - Težak život u starosti: Pomozimo bračnom paru Hepić koji živi bez ikakvih primanja

Objavljeno na dan 05.12.2018 - 17:09 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


U cazinskoj mjesnoj zajednici Stijena, u zaseoku Hamulići, u izuzetno teškim i nehumanim uvjetima živi stariji bračni par Hase i Hasnija Hepić. Oboje su ušli u osmu deceniju života i bolesni su, ali su se primorani svaki dan boriti za preživljavanje. 

Žive u nedograđenoj kući od betonskih blokova, koja ima dvije malene prostorije pune vlage, što im dodatno narušava zdravlje. Bez vode, struje, ogrijeva i osnovnih životnih potrepština, dane provode sami i u mraku. Hasnija je primorana ići u obližnju šumu po drva za ogrjev.

Hase ističe da se dobrovoljno uključio u Armiju RBiH i branio državu, pri čemu je i ranjen. Penzija, od koje su nekad živjeli, iz nepoznatih razloga mu je već godinama unazad ukinuta. Da situacija bude još gora, imao je dva srčana i četiri moždana udara.

- "Boli me i noga u koju sam ranjen, ali nemam sredstava za liječenje i primoran sam hodati na štakama. I žena mi je bolesna, ima astmu i tumor kod oka, ali nemamo sredstava ni da preživimo, a kamoli da se liječimo", ističe Hase.

Na neka bolja vremena podsjećaju ga samo njegovi ribarski štapovi u jednom ćošku kuće, s obzirom na to da je nekad bio strastveni ribolovac i ribočuvar.

S obzirom u kakvim se teškim životnim okolnostima nalaze supružnici Hepić, molimo sve one koji su u mogućnosti da svojim prilogom pomognu da se ovoj porodici obezbijede uslovi za život dostojni svakog čovjeka.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!