FOTO+VIDEO - Uz ovakvog supruga moguće je pretrpjeti i najtežu bolest

VIDEO PUN EMOCIJA

FOTO+VIDEO - Uz ovakvog supruga moguće je pretrpjeti i najtežu bolest

Objavljeno na dan 24.01.2020 - 07:02 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ne morate dugo slušati da biste spoznali čaroliju koju otkriva video. 

Mladi bračni par Ray i Roslyn Singleton nalaze se u misiji kojoj se nisu nadali. Nalaze način kako razmijeniti nježnost usprkos velikim nevoljama.

"Rak je za mene blagoslov. Govorim ljudima će sve biti u redu, bez obzira na životne probleme", kaže Roslyn, koja se bori s tumorom na mozgu. Prve tegobe otkrila je 2008. godine kada je radila u mornarici. 2013. godine dobila je prvu lošu dijagnozu, a to se dogodilo prije nego što je upoznala Raya.

"Bolest je bila najagresivnija neposredno poslije otkrivanja. Tada je tumor bio veličine naranče", objašnjava Roslyn.

Raya je upoznala 2016. godine i tada je znala kako se pobjeđuje rak. Vjenčali su se dvije godine kasnije, a iduće iskušenje uslijedilo je u listopadu 2019. godine.

"Nisam očekivala da će se bolest vratiti, jer sam brinula o svom zdravlju. Nisam jela svinjetinu i osjećala sam se dobro", navodi Roslyn.

Ipak, podmukla bolest se ponovo pojavila. Zajednička borba para Singleton traje, a Ray svoje glazbeno umijeće koristi kako bi ohrabrio ženu i sebi pružio mir. Dane je provodio u bolnici čekajući da Roslyn bude primljena na drugu operaciju mozga. Tako je nastala emotivni video, koja je ženi vratila osmijeh u veoma stresnoj situaciji.

"Osjećao sam nervozu i bilo mi je dosadno. Nisam znao hoće li biti u stanju pogledati videosnimku neposredno poslije komplicirane operacije. Htio sam učiniti sve kako bi se vratio osmijeh na njeno lice", objašnjava Ray.

Učinio je mnogo više od toga. Video je objavila stranica Shade Room i postali su jedan od najpopularnijih parova na Instagramu.

Pjesmu koju je Ray posvetio Roslyn u originalu pjeva Daniel Caesar, koji je ove godine nominiran za nagradu Grammy. Njegovi menadžeri su kontaktirali par i potvrdili da se video svidio pjevaču. Dobili su poziv da ga čuju uživo na glazbenom festivalu Coachella, piše Fox8.

"Rekao sam pred Bogom i svećenikom da ću s njom biti u zdravlju i bolesti, sreći i nevolji. Ova priča to potvrđuje", kaže Ray.

Roslyn sada očekuje naporna borba. Put do ozdravljenja je podnošljiviji, jer zna da u svojoj borbi nije sama.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!