FOTO+VIDEO - Vijetnamska djeca u plastičnim vrećama prelaze rijeku na putu do škole

TEŠKA BORBA

FOTO+VIDEO - Vijetnamska djeca u plastičnim vrećama prelaze rijeku na putu do škole

Objavljeno na dan 12.07.2019 - 09:20 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U selu Huoi Ha u Vijetnamu odrasli "pakuju" djecu u plastične vreće i zatim s njima plivaju kroz divlju rijeku, a sve to čine kako bi mališani uspješno stigli u školu svaki dan.

Kišna sezona je povećala nivoe vode i mali mostovi od bambusa više nisu korisni. Raftovi koji se inače koriste za prelaženje rijeke nisu korisni jer ih brza struja može potopiti. 

Jedina opcija koja je dostupna seljanima jeste da preplivaju rijeku. Iako na ovaj način riskiraju svoj život, predani očevi svakodnevno prebacuju djecu s jedne na drugu stranu kako bi oni na vrijeme stigli u školu. 

Skidaju se u šorceve, djeca ulaze u plastične kese koje njihovi očevi zatim zatvaraju kako voda ne bi ušla unutra, te se bore sa opasnim strujama. 

Još je šokantnije što djeca nakon ovoga pred sobom imaju još pet sati putovanja do školskih klupa. Ovo je njihova svakodnevnica. Neka djeca ostaju u školama tokom cijele sedmice, a kući se vraćaju vikendom.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!