FOTO+VIDEO - Visoki lučki most na Tajvanu se srušio na brodove, ima zarobljenih i nestalih

MOST NANFANGAO

FOTO+VIDEO - Visoki lučki most na Tajvanu se srušio na brodove, ima zarobljenih i nestalih

Objavljeno na dan 01.10.2019 - 09:16 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U zaljevu u istočnom Tajvanu srušio se visoki lučki most usljed čega je kamion s cisternom za naftu pao na nekoliko ribarskih brodova. Prema prvim informacijama, najmanje šest članova posade zarobljeno je u brodovima.

Most se srušio u 9:30 sati po lokalnom vremenu u Nanfangaou, malom ali često prepunom pacifičkom obalnom ribarskom mjestu.

Ministar unutrašnjih poslova Hsu Kuo-yung rekao je novinarima kako pretpostavlja da je u trenutku urušavanja na mostu bilo minimalno pet osoba. Deset osoba je prevezeno u bolnicu od čega šest osoba ima teške ozljede. Strahuje se da ima nestalih pa su u potragu uključeni vojni helikopter, ribarski brodovi i više od 60 vojnika i ronilaca.

Tajvan je jučer pogodio tajfun Mitag koji je donio jake vjetrove brzine 162 kilometara na sat zbog čega je otkazano 160 letova, a više od 60.000 ljudi je ostalo bez struje. Još uvijek nema zvaničnih informacija o tome da li je tajfun uzrokovao rušenje mosta.

Most Nanfangao turistička je atrakcija u mjestu Yilan. Otvoren je 1998. godine, a izgrađen je kako bi zamijenio donji most koji je spriječio prolazak velikih ribarskih plovila ispod.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!