FOTO+VIDEO - Vlasnik Teslinog Modela 3 od automobila napravio ''motorne sanke''

NE BOJI SE ZIME

FOTO+VIDEO - Vlasnik Teslinog Modela 3 od automobila napravio ''motorne sanke''

Objavljeno na dan 22.02.2020 - 10:05 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vlasnik električnog Modela 3 kompanije Tesla odlučio se na zanimljiv projekt te je od svog automobila napravio "motorne sanke".

Vlasnici Teslinih električnih vozila posljednjih mjeseci se nadmeću u pokušaju da naprave što bolju vlastitu verziju Cybertrucka - oklopnog električnog vozila koje će u budućnosti preplaviti ulice i ceste širom svijeta.

Jedan vlasnik Teslinog Modela 3 učinio je nešto sasvim drugačije kako bi povećao performanse svog automobila tokom vožnje na snijegu. Umjesto točkova je postavio gusjenice i od električnog automobila napravio vozilo za snijeg.


Michael je jedan od najpoznatijih autoblogera na društvenim mrežama. Uz pomoć kompanije Mullin Manufacturing uspio je postaviti gusjenice na zadnju osovinu svog automobila Tesla Model 3. Ambiciozni projekt uspješno je okončan, piše Carbuzz.

"Vidjeli ste kako Tesla drifta, ali jeste li vidjeli kako ide po snijegu? Oduvijek sam želio električne motorne sanke", kaže Michael.

Michael je sa svojim prijateljima skinuo zadnje kotače i na pogonskoj osovini postavio gusjenice za snijeg. Probna vožnja izvedena je u planinskim krajevima pokrajine Britanska Kolumbija u Kanadi. Vlasnik Tesle nije očekivao da će prva vožnja proći bez većih problema.


Modificirana Tesla lako osvaja snježne brežuljke, što bi bilo nemoguće bez prethodnog čišćenja snijega. Podvig dodatno dobiva na važnosti, jer se radi o vozilu teškom više od 1.800 kilograma.

Ipak, test nije protekao bez problema. Došlo je do preskakanja zupčanika na jednoj gusjenici, a Michael kaže da se problem može riješiti stezanjem konstrukcije. Dodaje da njegove električne saonice još uvijek nisu završene. Želi ih usavršiti za vožnju po blatu, driftanje, pa čak i za skokove kako bi dobio veći broj lajkova na društvenim mrežama.

Stručnjaci za automobile ne savjetuju postavljanje ovakvih izuma umjesto točkova, ali malo ko ne bi poželio vidjeti ih na djelu.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!