FOTO-VIDEO: Vučjak danas - Jedni krenuli na ''Game'' pa se skoro potukli, drugi žive u lovačkoj kući šest mjeseci

Migrantska kriza

FOTO-VIDEO: Vučjak danas - Jedni krenuli na ''Game'' pa se skoro potukli, drugi žive u lovačkoj kući šest mjeseci

Objavljeno na dan 28.09.2020 - 10:19 | Izvor: USKinfo.ba |


Ekipa USKinfo.ba u petak je posjetila bivši kamp Vučjak koji se nalazi ispod Plješevice u blizini Bihaća.

Lokacija na kojoj se nalazi kamp je potpuno zarasla i prolazak putničkim automobilom dalje nije moguć.

Krenuli smo pješke i otprilike pet stotina metara poslije kampa, skrenuli desno kroz šumu prema lovačkoj kući. U njoj smo zatekli dvojicu migranata iz Pakistana koji tvrde kako ih u ovoj kući živi između deset i dvanaest, te da tu borave već nekih šest-sedam mjeseci.

Kad se zatvorio Vučjak, nismo otišli u Sarajevo, nego smo ostali ovdje, ističu migranti. Kažu kako nemaju problema sa domaćim stanovnicima i da im dozvoljavaju da uzimaju vodu iz obližnjih kuća i vikendica. Kažu i kako u blizini nema kampova niti većih grupa migranata.

Pri povratku prema automobilu, na mjestu nekadašnjeg kampa Vučjak, zatičemo grupu od tridesetak migranata iz Afganistana koji su krenuli u "Game" odnosno ilegalni prelazak državne granice sa Republikom Hrvatskom. Čekaju noć. U kratkom vremenu koje smo proveli sa njima, uspjeli su se posvađati, a nekoliko njih spriječilo je da situacija preraste u fizički sukob. Vidjeli smo da ih kamere čine nervoznima, pa da ne bi pogoršali situaciju, napuštamo kamp.

Ova grupa, za razliku od prethodne kod lovačke kuće, tvrdi da u blizini ipak postoji kamp sa većom grupom migranata, međutim, naša ekipa ovaj put ga nije uspjela naći.

Evo kako je sve to izgledalo.

 

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.



PODIJELI OVU VIJEST




KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!