FOTO+VIDEO - Zavirite u ''Vražji bazen'', najopasnije i najljepše kupalište na svijetu

Afrika

FOTO+VIDEO - Zavirite u ''Vražji bazen'', najopasnije i najljepše kupalište na svijetu

Objavljeno na dan 10.11.2017 - 19:23 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Mnogi od nas, posebno tokom ljetnih vrućih dana uživaju u kupanju u bazenima, no da li biste ikada probali kupanje u jednoj od najvećih turističkih atrakcija u Africi i najopasnijem bazenu na svijetu.

Riječ je o "Vražjem bazenu" koji se nalazi na vrhu Viktorijinih slapova, jedne od najvećih turističkih atrakcija u Africi. On je za kupanje siguran samo od septembra do decembra, kada je najniži nivo vode, prenosi This is Insider.

Inače, Viktorijini slapovi nalaze se na rijeci Zambezi, na granici između Zambije i Zimbabvea, a smatra ih se jednim od najvećih i najspektakularnijih slapova na svijetu.

Uvršteni su na UNESCO popis mjesta svjetske baštine 1989. godine, a osim slapova ono što privlači turiste je i "Vražji bazen" na vrhu slapova. Naime, nazvan je "vražjim", jer kupači tokom kupanja mogu gledati preko slapova u duboki ponor. Dakako, postoji zaštitni zid koji kupače sprječava da padnu u vodenu provaliju višu od 100 metara.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!