FOTO - Vježba američke i bh. vojske prešla u fazu taktičkih pokreta na terenu

BRZI ODGOVOR 21

FOTO - Vježba američke i bh. vojske prešla u fazu taktičkih pokreta na terenu

Objavljeno na dan 20.05.2021 - 14:23 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon kvalifikacijskih bojevih gađanja iz pješadijskog naoružanja pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, četvrtog dana vježbe "Brzi odgovor 21", u četvrtak 20. maja 2021. godine, prešli su u fazu taktičkih pokreta na terenu.

Operativna komanda OS BiH je izdala operativno naređenje komandantu Bataljonske grupe lake pješadije OS BiH da se izvrše taktički pokreti u cilju potpune integracije snaga i pripreme za još intenzivniju fazu vježbe "Brzi odgovor 21".

U sklopu redovnih aktivnosti obilaska angažiranih jedinica, direktor vježbe "Brzi odgovor 2" u BiH brigadir Slaven Blavicki posjetio je i privremeni Medijski informativni centar (MIC) MO i OS BiH, koji je oformljen i za ovu vježbu, uz podršku OS SAD-a. Jedinice na terenu obišao je i predstavnik Operativne komande OS BiH brigadir Mirzet Lubenović. Obojica su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima na vježbi.

Istovremeno, na poligonu za obuku Manjača je počela i redovna godišnja vježba Oružanih snaga BiH "Dinamičan odgovor 21-4", čime se dodatno provjerava sposobnost komandnog kadra OS BiH za istovremeno kombiniranje dvije različite vježbe. Time ukupan broj angažiranog ljudstva sada iznosi više od 1.700 vojnika.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!