FOTO - Vrijedna donacija Kantonalnoj bolnici ''Dr. Irfan Ljubijankić''

USK

FOTO - Vrijedna donacija Kantonalnoj bolnici ''Dr. Irfan Ljubijankić''

Objavljeno na dan 04.04.2019 - 21:05 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Dobrotvorna organizacija LDS iz Sjedinjenih Američkih Država donirala je Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću i školama na području Unsko-sanskog kantona (USK) oftalmološku i neophodnu opremu, vrijednu oko 110.000 KM.

Premijer Kantona Mustafa Ružnić i direktor KB Bihać Hajrudin Havić te ministri obrazovanja i zdravstva Damir Omerdić i Nermina Ćemalović, zahvalili su donatorima na ovoj vrijednoj donaciji koju su danas predali Kantonalnoj bolnici.

- Ovo je značajna donacija a krajnji je cilj na vrijeme uočiti probleme s vidom kod školske djece. Drago mi je vidjeti i d postoji kvlitetna koordinacija među kantonalnim insititucijama u realizaciji projekata od značaja. I ovdje je riječ o projektu koji je realiziralo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, uz podršku Ministarstva zdravstva i Kantonalne bolnice u Bihaću, a koja će sa doniranom opremom opremiti još nekoliko ambulanti i omogućiti kvalitetnu kontrolu, omogućiti pravovremenu dijagnozu i liječenje djece koja trebaju liječenje vida, kaže premijer USK.




PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!