FOTO - William i Harry otkrili kip u čast princeze Diane povodom njenog 60. rođendana

KRALJEVSKA PORODICA

FOTO - William i Harry otkrili kip u čast princeze Diane povodom njenog 60. rođendana

Objavljeno na dan 02.07.2021 - 15:10 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: PA Image


Povodom 60. rođendana princeze Diane njeni sinovi prinčevi William i Harry otkrili su kip u vrtu palače u Kensingtonu, jednom od njenih omiljenih mjesta.

Iz palače Kensington objašnjavaju da kip treba odraziti toplinu, eleganciju i energiju princeze Diane, uz njen rad i utjecaj koji je imala na mnogo ljudi. Kip je dizajnirao umjetnik Ian Rank-Broadley.

Lik Diane, princeze od Walesa, okružen je s dvoje djece koja predstavljaju univerzalnost i generacijski utjecaj njenog djela. Portret i stil odijevanja temeljio se na posljednjem razdoblju njenog života jer je stekla povjerenje u svoju ulogu humanitarne ambasadorice i ima za cilj prenijeti njen karakter i suosjećanje.William i Harry su se tako sastali prvi put nakon sprovoda njihovog djeda vojvode od Edinburgha.

Foto: PA Image

U zajedničkoj izjavi prinčevi su kazali: "Danas, na 60. rođendan naše majke, sjećamo se njene ljubavi, snage i karaktera - osobina koje su je učinile snagom dobra širom svijeta, mijenjajući brojne živote nabolje".Dodali su da žele da je još uvijek s njima i nadam se da će ovaj kip zauvijek biti simbol njenog života i naslijeđa.

"Hvala Rank-Broadleyju, Pipu Morrisonu i njihovim timovima na izvanrednom radu, prijateljima i donatorima koji su pomogli da se ovo dogodi i svima onima koji širom svijeta održavaju uspomenu na našu majku", naveli su.

Na ovom događaju zbog pandemije popis gostiju smanjen je na samo 30 zvanica, u skladu s trenutnim vladinim smjernicama. Umjesto toga, u septembru je planirana veća zabava u čast Diani, kojoj će moći prisustvovati njeni bliski prijatelji, zaposlenici i ljudi iz njenih dobrotvornih organizacija.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!