FOTO - Za borbu protiv koronavirusa Dom zdravlja Bužim dobio 100 hiljada KM!

Za kupovinu vozila i zaštitne opreme

FOTO - Za borbu protiv koronavirusa Dom zdravlja Bužim dobio 100 hiljada KM!

Objavljeno na dan 26.03.2020 - 17:48 | Izvor: USKinfo.ba |


U Domu zdravlja Bužim danas je održan sastanak na kojem se razgovaralo o aktuelnoj situaciji i stanju u vremenu koronavirusa.

Sa Sadžidom Bajrović, direktoricom bužimskog Doma zdravlja, sastali su se zastupnici u Skupštini USK-a Agan Bunić i Nisvet Jusić, te predsjedavajući Općinskog vijeća Bužim Hasan Hilić i zamjenik predsjedavajućeg Samir Duranović.

Zastupnici Agan Bunić i Nisvet Jusić su na ovom sastanku upoznali direktoricu Bajrović da je u budžetu USK-a planirano 1 milion KM za sve zdravstvene ustanove na području USK-a, te da je za bužimski Dom zdravlja osigurano 100 hiljada KM.

"Na prijedlog Vlade USK-a, a što je Skupština prihvatila, ovaj grant od 1 milion KM bi trebao biti operativan već od sljedećeg ponedjeljka. Ja vjerujem da će resorno ministarstvo reagirati odmah po zahtjevima svih domova zdravlja pa tako i ovog našeg u Bužimu", kazao je između ostalog za USKinfo.ba Agan Bunić.

Direktorica Bajrović je posebno naglasila kako su joj sredstva potrebna za zaštitnu opremu kao i kupovinu vozila sa kojim bi se vozili pacijenti eventualno oboljeli od koronavirusa, ali isto tako da se nabavi i zaštitna oprema za uposlenike ovog Doma.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!