TRENUTNO ČITATE
 Francuska za BiH

Emanuel Makron

Francuska za BiH

Objavljeno na dan 23.05.2019 - 07:45 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) pokazao je veliko interesiranje za budućnost Bosne i Hercegovine. Makron je sa 30 evropskih intelektualaca, među kojima je bio i bh. pisac Abdulah Sidran, razgovarao o opasno narastajućim neofašističkim tendencijama u Evropi.

Sidran je Makronu govorio o tome da se BiH osjeća iznevjerenom. Francuski predsjednik pokazao je veliko interesiranje za dešavanja u BiH i s uvažavanjem slušao šta mu govori naš akademik. A Sidran je tražio od Evrope da se na BiH primjenjuju ista pravila kao i za ostale evropske države,piše Avaz.

Makron je rođen u Amjenu 21. decembra 1977. Bivši je javni službenik i investicioni bankar. Makron je studirao filozofiju na Univerzitetu Pariz-Nanter, a diplomirao na školi za nacionalnu administraciju 2004. godine.

Radio je kao finansijski inspektor pri Generalnom inspektoratu za finansije i kao investicioni bankar u „Rothschild & Cie Banque“.

Bio je ministar ekonomije, industrije i digitalnih poslova. Dao je ostavku na mjesto ministra 2016., kako bi se posvetio svojoj predsjedničkoj kandidaturi. Pobijedio je na izborima za predsjednika 7. maja 2017. godine.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!