Fury nije sposoban za borbu: Ponovo otkazan meč s Kličkom

Boks

Fury nije sposoban za borbu: Ponovo otkazan meč s Kličkom

Objavljeno na dan 24.09.2016 - 11:12 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Dvoboj za naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji između prvaka Britanca Tysona Furya i Ukrajinca Vladimira Klička, koji se trebao održati 29. oktobra u Manchesteru, ponovno je otkazan zbog Britančeve nespremnosti.

Medicinska komisija koja je pregledala Furya zaključila je da "on zdrastveno nije sposoban za borbu", a to je već drugi puta da se zbog Furya odgađa meč s Kličkom, kome je 28-godišnji Englez uzeo titulu prošle godine u Duesseldorfu.

Ranije ove godine "uzvrat stoljeća" je otkazan jer je Fury navodno ozlijedio gležanj, a kasnije se ispostavilo da je pao na doping-testu na zabranjenu supstancu nandrolon zbog čega će u novembru morati pred istražnu komisiju.

Sada nisu navedeni razlozi otkaza, već je Fury proglašen nesposoban te mu je ukazano da će se "morati liječiti ako želi nastaviti trenirati".

Fury je već izgubio pojas po verziji IBF jer je istekao rok u kome je bio obvezan braniti taj naslov. Prošlog mjeseca Fury i Vladimir Kličko su se trebali susresti na konferenciji za medije, ali se kontroverzni engleski boksač nije pojavio jer mu se navodno pokvario automobil.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!