Futsal reprezentacija BiH s velikim ambicijama dočekuje Škotsku, Švicarsku i Tursku

Zenica

Futsal reprezentacija BiH s velikim ambicijama dočekuje Škotsku, Švicarsku i Tursku

Objavljeno na dan 26.01.2019 - 09:15 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se sinoć u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici gdje su odradili prvi trening u sklopu priprema za turnir grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020.

Selektor futsal reprezentacije BiH Ivo Krezo je kazao kako od 16 pozvanih igrača samo Ivan Ivanković neće moći nastupiti zbog povrede.

"Prva utakmica nam je već u utorak i nadam se da ćemo dobro raditi i da će nas pratiti dobra atmosfera. Naš je cilj da budemo prvi u grupi kako bismo popravili naš rejting i plasirali se u glavnu rundu kvalifikacija. Pozivam i navijače da dođu u što većem broju jer njihova podrška nam mnogo znači", kazao je Krezo.

Pojasnio je kako su pregledali određene utakmice protivnika ovog turnira te da će dati sve od sebe da naprave što bolji rezultat kako bi na kraju bili prvoplasirana reprezentacija.

Anel Radmilović, kapiten futsal reprezentacije BiH smatra da ekipa mora ući ozbiljno u svaki meč.

"Odradili smo prvi trening. Moramo raditi što bolje i spremiti se za turnir. Nikoga ne smijemo potcijeniti. Turska će nam biti najteži protivnik, ali ni protiv ostalih neće biti lako. Cilj nam je da budemo prvi u grupi i da popravimo rejting naše reprezentacije", kazao je Radmilović.

Krezo je na pripreme za turnir pozvao sljedećih 16 igrača: Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Denis Isanović (Salines), Ivan Ivanković (Zrinjski), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Dejan Pavlović (Mostar SG Staklorad), Srđan Ivanković (Ekonomac Kragujevac, Srbija), Bilal Jelić (Mostar SG Staklorad), Mirko Hrkać (Mostar SG Staklorad), Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad), Anel Radmilović (Centar), Josip Bošković (Zrinjski), Darko Milanović (Salines), Darko Raguž (Zrinjski), Andrijano Dujmović (Zrinjski), Amel Handžić (Centar), Elmin Prošić (Centar).

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!