Galić: Potrebna podrška drugih u borbi protiv ilegalnih migracija

BiH

Galić: Potrebna podrška drugih u borbi protiv ilegalnih migracija

Objavljeno na dan 12.07.2019 - 11:26 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


 Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je danas da će pripadnici ove agencije nastaviti da daju maksimum u borbi protiv ilegalnih migracija, ali da je, s obzirom na sve složenije stanje na granici, potrebna podrška drugih nadležnih organa u BiH, kao i međunarodnih organizacija.

On je na sastanku sa zamjenikom ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijom Krešićem naglasio da je potrebno hitno rješavanje problema nedostatka policijskih službenika u Graničnoj policiji.

Prema njegovim riječima, to je neophodno za razvoj ove policijske agencije i operativno jačanje Granične policije u graničnoj kontroli i nadzoru graničnog pojasa, saopšteno je iz Granične policije.

Na sastanku Galića sa direktorom Međunarodnog aerodroma Sarajevo Arminom Kajmakovićem konstatovano je da je kontrola putnika, zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenih u Graničnoj policiji i na Aerodromu, tekla brzo i efikasno te da će se nastaviti dosljedna primjena svih pravila i propisa iz oblasti bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva.

Sagovornici su razmatrali mogućnost angažovanja većeg broja policijskih službenika u Jedinici granične policije Aerodrom Sarajevo, jer je tokom ljetnih mjeseci na ovom aerodromu znatno povećan broj letova i putnika.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji Granične policije BiH i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, koja je ocijenjena izuzetno uspješnom, kao i o budućim aktivnostima.

Kajmaković je upoznao Galića o aktuelnim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog Aerodroma, kojima će se stvoriti bolji uslovi za rad jedinice Granične policije, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!