Gatara opljačkala staricu i uzela skoro 60.000 KM: Osuđena na 10 mjeseci zatvora

Srbija

Gatara opljačkala staricu i uzela skoro 60.000 KM: Osuđena na 10 mjeseci zatvora

Objavljeno na dan 08.11.2019 - 11:44 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Tridesetdevetogodišnja R. N. sklopila je sporazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, na osnovu kog je osuđena na 10 mjeseci zatvora jer je krajem decembra prošle godine, predstavljajući se kao gatara, pokrala stariju Beograđanku koja ju je pustila u svoj stan, javlja Kurir.

R. N. sumnjičila se da je pozvonila na vrata stana u kojem živi starija žena i pitala je da li ima stare novine i da li može da dobije čašu vode.

Žena ju je pustila u stan, a „gošća“ je navodno odmah počela da se raspituje koga ima i sa kim starica živi. Potom joj je ponudila da joj gata, na šta je žena pristala.

Starijoj gospođi rekla je da se gatanje radi na novcu, pa joj je tražila da donese sve pare koje ima i stavi ih na sto. Žena je povjerovala i iz spavaće sobe donijela 12.000 eura (oko 24.000KM).

R. N. joj je navodno gatala, a onda joj rekla da novac mora da stavi u jastučnicu i da ga tu drži devet dana. Poslije gatanja, žena je otišla da pripremiti kafu, a R. N. je iskoristila trenutak i ukrala ženi i novac na koji je gatala, ali i onaj koji je preostao u spavaćoj sobi.

Sumnja se da je riječ o 29.000 eura, 153.000 dinara i 700 kanadskih dolara, koje je starica držala u stanu.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!