''Gdje je potrošeno osam milijardi KM od akciza i putarina?''

BiH

''Gdje je potrošeno osam milijardi KM od akciza i putarina?''

Objavljeno na dan 16.12.2017 - 13:27 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem upozorava "da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i druge nadležne institucije države, nikada nisu položile račun za šta su utrošile akcize na gorivo i putarine u periodu 2006 - 2017. godina, a radi se o osam milijardi KM".

"BPS je tražio odgovor na šta je utrošen novac, ali Vijeće ministara BiH nije dalo nikakav odgovor, a BPS podsjeća da novac nije utrošen na puteve jer bi ih sa tolikom količinom novca do sada izgradili", navode iz ove stranke.

Kada je u pitanju usvajanje seta Zakona o akcizama, BPS upozorava "da je Vijeće ministara BiH ovaj zakon donijelo bez ikakve prethodne strategije o utrošku novca, da se ovim novcem građani BiH duboko zadužuju i opterećuju da vraćaju novac za koji ne znaju da li će biti trošen za njihovo javno dobro".

"Posebno upozoravamo da vlast SDA, SBB, HDZ i SNSD neće biti u stanju da tokom naredne godine grade bilo kakve autoputeve radi komplikovane procedure međunarodnih tendera i drugih tehničkih priprema te izražavamo ozbiljno upozorenje javnosti da sumnjamo na način utroška ogromnog novca koji će biti prikupljen od građana BiH", navodi se u saopćenju.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!