Godišnji plan za NATO ponovo skinut s dnevnog reda Vijeća ministara BiH

ZAHTJEV SRBA

Godišnji plan za NATO ponovo skinut s dnevnog reda Vijeća ministara BiH

Objavljeno na dan 12.02.2019 - 13:52 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vijeće ministara Bosne i Hercegovine ponovo je skinulo s dnevnog reda Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018 – 2019. godine, a čije je usvajanje uslov za aktivaciju Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO-u.
Na dnevni red današnje sjednice državne vlade kao jedna od tačaka stavljen je i Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa Bosne i Hercegovine 2018 – 2019. godine, a čiji je predlagač Komisija za NATO integracijski proces BiH. 

Zbog neslaganja ministara koji dolaze sa teritorija bosanskohercegovačkog entiteta RS ovaj prijedlog ponovo je skinut sa dnevnog reda. Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak nedavno je izjavio kako on smatra da Nacionalni program BiH treba usvojiti novi saziv državne izvršne vlasti. 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uoči sjednice državne vlade obratio se javnosti navodeći kako su politička ozbiljnost i odgovornost, mir i stabilnost, socio-ekonomski razvoj i borba za vladavinu prava i dostojanstvo svakog građanina BiH su ključni zadaci svih dužnosnika i političkih stranaka. 

Kako smo ranije pisali, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić otvoreno su kazali kako će dati saglasnost za imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH tek nakon što državna vlada na čelu sa Denisom Zvizdićem usvoji Nacionalni program.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!