Gojer pisao Inzku: Hrvatski narodni sabor veliča Herceg-Bosnu i fašizam

Sarajevo

Gojer pisao Inzku: Hrvatski narodni sabor veliča Herceg-Bosnu i fašizam

Objavljeno na dan 27.01.2019 - 12:12 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Bh. reditelj i književnik Gradimir Gojer pozvao je danas visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka u otvorenom pismu da hitno reagira u okviru datih mu bonskih ovlasti na objavljene dokumente Hrvatskog narodnog sabora.

Kako je napomenuo u saopćenju, veličanje Herceg-Bosne i neskriveno stajanje na stranu presuđenog i od Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju okarakteriziranog i nazvanog udruženim zločinačkim pothvatom ne može se prešutjeti.

"Ovdje se radi o veličanju fašizma. Ponovno veličanje udruženog zločinačkog pothvata i neprihvaćanje odluka Haškog tribunala vodi daljem zaoštravanju i međunacionalnim zategnutostima u BiH", stav je Gojera.

Stoga je pozvao Inzka da pokaže da ima snage obračunati se s nositeljima fašisoidnih tendencija u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), jer kad stvari izmaknu kontroli bit će kasno i nitko ga neće moći opravdati za nečinjenje u ovom politički preozbiljnom trenutku.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!