Gori hidroelektrana kod Dubrovnika, tri radnika zarobljena unutra

Jutros izbio požar

Gori hidroelektrana kod Dubrovnika, tri radnika zarobljena unutra

Objavljeno na dan 10.01.2019 - 14:02 | Izvor: USKinfo.ba | index.hr


Oko 9:30 sati izbio je požar u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat, javljaju dubrovački mediji. Na intervenciju su izašli vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik. Kako je potvrđeno Hini, prije požara se dogodila eksplozija, ali uzrok požara još uvijek nije poznat.

U trenutku izbijanja požara u hidroelektrani su bila devetorica radnika. Šestorici je ukazana liječnička pomoć, a za trojicom njih se još uvijek traga unutar hidroelektrane. Vatrogasci su se satima probijali do izvora požara, ali i do trojice radnika zarobljenih unutra. 

Osim vatrogasaca, do njih se probijaju i ronioci. Nakon gašenja požara, vatrogascima je potragu za radnicima otežavao gusti dim.

Načelnik PU Dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević, rekao je kako su tri osobe za kojima se traga uzele zaštitnu opremu i da se njome koriste, ali i kako je pitanje koliko će ona moći izdržati.

Tri osobe su prevezene u bolnicu s lakšim ozljedama, tri osbe su primile liječničku pomoć na terenu, dok se za tri osobe još uvijek traga, potvrđeno je Hini od ravnateljice Hrvatskog zavodu za hitnu medicinu Maje Grbe-Bujević. Vatrogasci su se satima probijali do izvora požara, dok su ronioci ušli u tunel koji vodi do hidroelektrane u potrazi za tri nestale osobe unutar hidroelektrane.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!