Gotovi zaključci i naredbe: Zbog ugrožavanja javnog poretka, ograničiti kretanje i prihvat migranata u Biru i Miral!

Operativna grupa

Gotovi zaključci i naredbe: Zbog ugrožavanja javnog poretka, ograničiti kretanje i prihvat migranata u Biru i Miral!

Objavljeno na dan 14.11.2019 - 14:30 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću je jučer održana sjednica Operativne grupe za rješavanje migrantske krize. Doneseni su i određeni zaključci, a najveću pažnju kod novinara i javnosti privukla je odluka koju je saopćio ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Nermin Kljajić. 

On je istakao kako pripadnicima MUP-a ne preostaje ništa drugo nego da blokiraju centre Bira i Miral, kako bi zaštitili građane Bihaća i Velike Kladuše. 

Kljajić je jučer rekao da će se takva odluka dostaviti Upravi policije MUP-a USK-a, čim se zaključci pripreme i otkucaju. 

To je urađeno danas, a u jutrošnjem razgovoru sa portparolom Uprave policije, saznali smo kako u toku dana očekuju da im stigne "naredba" kako bi postupili po njoj. 

Sutra ističi ugovori Biri i Miralu, a Kantonalna uprava za inspekcijske poslove je dobila nalog da odmah krene u kontrolu ovih objekata čim ugovori prestanu važiti.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!