GP BiH: Lišeni slobode prema potragama

BiH

GP BiH: Lišeni slobode prema potragama

Objavljeno na dan 21.08.2021 - 13:18 | Izvor: USKinfo.ba | Foto:Ilustracija/Shutterstock


Službenici Jedinice granične policije Trebinje, 19. augusta 2021. godine, lišili su slobode I.L. (1997.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Zenica raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Deleuša i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Istoga dana, pripadnici Granične policije BiH su u prostorijama Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo lišili slobode M.Z. (1981.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog izvršenja krivičnih i prekršajnih sankcija. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Istočno Sarajevo.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Popovi, 18. augusta 2021., lišen je slobode M.M. (1981.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela „zadovoljenje polnih strasti pred djetetom“. Službenici JGP Bijeljina, bh. državljanina su predali službenicima PU Bijeljina.Službenici JGP Zvornik, 18. augusta 2021., lišili su slobode L.R. (1980.) pri izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj. Provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a KS., saopćeno je iz GPBiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!