Grabar-Kitarović: Za agresiju je odgovorna velikosrpska politika, a u Srebrenici je bio genocid

PORUKA BIVŠEM SAVJETNIKU

Grabar-Kitarović: Za agresiju je odgovorna velikosrpska politika, a u Srebrenici je bio genocid

Objavljeno na dan 18.02.2019 - 10:05 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ured predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović odbacio je tvrdnje njezinog bivšeg savjetnika za unutrašnju politiku Mate Radeljića da je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću predsjednica obećala da neće koristiti termine "velikosrpska agresija" ili "genocid u Srebrenici".

Poručila je da je ispod svakog nivoa ponovno odgovarati na pitanja oko kojih nema nikakve dvojbe.

"Ispod svakog nivoa je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-ih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i nitko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje", izjavila je glasnogovornica Ureda predsjednice Ivana Crnić na upit medija o izjavi Mate Radeljića, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Radeljić je danas za RTL izjavio da je predsjednica Vučiću dala obećanje da neće koristiti termine "velikosrpska agresija" i "genocid u Srebrenici".

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!