Građani Bihaća opet pokazali svoju veličinu i humanost na djelu!

Vrijedna donacija KB Bihać

Građani Bihaća opet pokazali svoju veličinu i humanost na djelu!

Objavljeno na dan 02.04.2020 - 21:09 | Izvor: USKinfo.ba |


 

U jeku pandemije koronavirusa koja je zadesila cijeli svijet, pa tako i Bosnu i Hercegovinu, pozitivnu priču vrlo često ispisuju građani i pravna lica sa područja USK-a koji svojim sugrađanima svakodnevno pokazuju da nisu sami i da uvijek postoji neko na koga mogu računati.

Da se u muci poznaju junaci već nebrojeno puta dokazali su Krajišnici koji su vlastitim prevoznim sredstvima i na vlastitu odgovornost, u svoje ili u ime svoje firme odlučili pomoći svojim sugrađanima treće životne dobi, kao i osoblju koje se brine za zdravlje svih nas.

Jedan od tih pozitivnih primjera je i frizerski salon "Beauty House Ellite " iz Bihaća čija je vlasnica Sandra Demirović Alagić.

Naime, zajedno sa svojm suradnicama, ona je danas Kantonalnoj bolnici u Bihaću donirala 5 hiljada jednokratnih kaljača, 100 jednokratnih peškira za infektivni odjel i 3 role jednokratnih prostirača za krevet.

"Ovo je vrijeme kada svi moramo da udružimo naše snage, da se pobrinemo prvo za sebe, a samim tim i jedni za druge. Mi Bišćani smo uvijek bili jedinstveni, posebno kada nas zadesi neka nedaća. Osoblje bolnice se svaki dan izlaže opasnosti i u obavezi smo da im se na neki način odužimo. Dok mi provodimo vrijeme u toplom domu i u krugu svoje porodice, oni u isto to vrijeme su izolirani od svojih roditelja, muževa i djece. Dužnost nam je da pomognemo", poručuju iz ovog frizerskog salona.

Nedugo nakon donacije, zahvale su stigle iz Kantonalne bolnice.

"Poštovana gospođo Sandra, primili smo Vašu donaciju. U ime cijelog našeg kolektiva, Vama i Vašem suprugu zahvaljujemo se od srca."

Još jedna u nizu pozitivnih priča iz grada na Uni.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!