Građani FBiH će moći cijenu goriva provjeravati na mobilnoj aplikaciji

Inovacije

Građani FBiH će moći cijenu goriva provjeravati na mobilnoj aplikaciji

Objavljeno na dan 26.06.2019 - 10:41 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Federalno ministarstvo trgovine izradilo je poseban sistem o cijenama motornih goriva na svim benzinskim pumpama u Federaciji BiH, a projekt obuhvata i mobilnu aplikaciju.

„Federalno ministarstvo trgovine (FMT) je u cilju unapređenja i olakšanja poslovanja privrednih subjekata u martu ove godine uspostavilo elektronski sistem vođenja evidencija: eOPC.fmt.gov.ba, odnosno obavijesti o promjeni cijena naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH. Nastavak procesa digitalizacije u oblasti obavještavanja o promjeni cijena u Ministarstvu okončan je izradom mobilne aplikacije, koja je nadgradnja već postojeće web aplikacije“, kazali su za Fenu u Odsjeku za cijene Federalnog ministarstva trgovine.

Mobilna aplikacija FMT FBiH oil info direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima.

Građani na taj način raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama u istom momentu kada te informacije dobije resorno ministarstvo, odnosno Federalno ministarstvo trgovine i Vlada Federacije BiH.

Iz Federalnog ministarstva trgovine su najavili da 28. juna u zgradi Vlade Federacije u Mostaru organizuju press konferenciju na kojoj će biti predstavljena mobilna aplikacija.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!