Građanski skup o migrantskoj krizi u subotu u Bihaću

USK

Građanski skup o migrantskoj krizi u subotu u Bihaću

Objavljeno na dan 19.09.2019 - 14:04 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Nakon duže rasprave i priprema, u organizaciji Vijeća građana Unsko-sanskog kantona (USK) u subotu, 21. septembra, bit će održana javna rasprava o migrantskoj krizi u USK.

Tim povodom, Vijeće poziva građane na javnu otvorenu i transparentnu raspravu o migrantskoj krizi koja potresa USK, a koja će biti održana u prostorijama Velika sale Doma kulture Bihać, s početkom u 17 sati.

Zbog lošeg društveno-sigurnosnog stanja građana, prije svega, Bihaća, Velike Kladuše, Cazina, Bosanske Krupe, Bužima, pa i drugih općina USK i enormnog priliva migranata, zakazana je javna rasprava čiji je cilj ukazivanje na aktivnosti i mjere koje bi bile u funkciji rješavanja postojećeg stanja, a uz uključivanje nadležnih organa i institucija kantona i države.

"Stoga, nakon diskusija i rasprava, te informacija o bezbjedonosnoj situaciji na području USK od pozvanih nadležnih organa policije i predstavnika Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom koja djeluje pod patronatom Vlade USK, pokrećemo inicijativu o formiranju naših građanskih operativnih i izvršnih tjela koje će u daljnjim aktivnostima predstavljati građane i rukovoditi svim daljnjim procesima koje će uslijediti nakon donošenja zaključaka i usvajanja odluka", najavilo je Vijeće građana USK u saopćenju za javnost.
Vijeće građana USK djeluje pod pokroviteljstvom svojih okupljenih zainteresiranih članica koje su i pravno registrovani subjekti, uključujući i Regionalno udruženje ''Organizatori otpora Krajine', koje je i pokrovitelj najavljenog skupa.

Vijeće građana odredit će radno tjelo koje će voditi javnu raspravu o migrantskoj krizi.

Regionalno Vjeće građana je osnovano 2013 godine i ima svoje podružnice, a djeluje u sklopu Vijeća Građana BiH. Radi se o asocijaciji utemeljenoj na građanskim inicijativima koja kao pokret okuplja organizacije civilnog društva, zainteresovana udruženja, građane, grupe građana na društvenim mrežama,političke partije-stranke i sva druga pravna i fizička lica koja se bave društveno angažiranim temama, navodi se u saopćenju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!