Gradonačelnik Banje Luke odbio zahtjev Radončića: Ovo je neobična situacija

MIGRANTSKA KRIZA

Gradonačelnik Banje Luke odbio zahtjev Radončića: Ovo je neobična situacija

Objavljeno na dan 14.02.2020 - 06:57 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić rekao je da je Grad Banjaluka dobio dopis ministra sigurnosti BIH Fahrudina Radončića, u kojem moli za novac koji bi se usmjerio za rješavanje migrantske krize i da mu je odgovoreno da je neobično da se od bilo koje lokalne zajednice traži da finansira pitanje koje je za više nivoe vlasti.

Radojičić je rekao da je došlo pismo ministra sigurnosti BiH i da je na njega odgovoreno u srijedu.

"Vrlo neobična situacija, ja ne znam da li igdje u svijetu ima da ministar državni traži od opština da finansiraju pitanje koje je za više nivoe. Mi smo se ljubazno zahvalili i rekli da je neobično da se od bilo koje lokalne zajednice traži da finansira pitanje koje je za više nivoe", rekao je Radojičić.

On je rekao da Grad Banja Luka nema predviđena sredstva za rješavanje tog pitanja.

"Banja Luka naravno nema predviđena sredstva, niti znam kako bismo uopšte planirali takva sredstva. Neobična, da ne kažem nenormalna situacija, ali ovo je inače čudna zemlja, pa je onda i to čudno", zaključio je Radojičić.

Radončić je prethodnih dana uputio dopis vladama i lokalnim zajednicama u BiH u kojem traži novac koji bi bio usmjeren za rješavanje migrantske krize.

On je u dopisu naveo da se broj migranata koji dolaze u BiH iz godine u godinu povećava, što će posebno biti intenzivirano narednih mjeseci.

Radončić je naveo i da se BiH ne može adekvatno uhvatiti u koštac sa ovim problemom, jer za efikasnu zaštitu granice nedostaje oko 1.200 policijskih službenika.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!