Gradonačelnik Fazlić ugostio dobitnike najvećih ratnih priznanja

Tradicija

Gradonačelnik Fazlić ugostio dobitnike najvećih ratnih priznanja

Objavljeno na dan 08.05.2020 - 13:10 | Izvor: USKinfo.ba |


Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić tradicionalno je danas u gradskoj upravi upriličio prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja povodom nastupajućeg 9. maja - Dana Zlatnih ljiljana. U prisustvu dobitnika najvećeg ratnog priznanja gradonačelnik Fazlić odao je počast najboljim sinovima BiH, naglasivši da mu je čast i privilegija ugostiti heroje odbrambeno-oslobodilačkog rata.

„Dobitnici najvećih ratnih priznanja bili isu istinski heroji i sinonim borbe za slobodu zajedno sa hiljadama boraca i ovaj prijem bio je prilika da zahvalim našim dobitnicima najvećih ratnih priznanja na časnoj, herojskoj i odlučnoj borbi za domovinu BiH za vrijeme agresije, ali i za borbu i u miru, kada ovakve i slične datume obilježavamo zajedno“- istakao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se gradonačelniku Fazliću na prijemu i podršci koju Grad Bihać i Gradsko vijeće daju radu Udruženja koje u Bihaću okuplja 111 članova, Huse Behrem, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja, kazao je da se ovogodišnje obilježavanje odvija u skladu sa aktuelnom pandemijom koronavirusa, ali da  sjećanje na hrabre borce nikada neće izblijediti ili pasti u zaborav.

Nakon prijema, predstavnici udruženja najvećih  ratnih priznanja i Grada Bihaća odali su na centralnom šehidskom spomen obilježju Humci počast svim poginulim borcima  polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!